zondag 21 februari 2016

Toiletzak

Hoera! We kunnen overnachten in stijl!
Instant happiness :-)



Ritsflapjes

Met binnenzakjes én ....


... siersteken!


En hoelang werken we daar aan? 
Toch een 4-tal uurtjes... Gek hé, voor zo'n simpel toiletzakje. Ik verschoot er zelf wel van.

zaterdag 20 februari 2016

Babykubus

Hoera! M'n stikmachine is uit herstelling!
Een maand wachten was het meer dan waard, want het stikt eindelijk achteruit zoals het zou moeten! Ik ben super-blij en kroop er al meteen achter voor een langverwacht projectje.
Morgen is de toiletzak aan de beurt. ;-)



vrijdag 12 februari 2016

Work in progress II

Wij doen mee aan 40 dagen zonder vlees. Ik doe ook mee aan 40 dagen zonder Facebook. Het is ongelofelijk hoeveel tijd je daar mee kan verspillen. Ik ben lid van de Facebookgroep 'Naaien voor vriendinnen'. Daar kijk ik rond naar de mooie creaties van anderen, i.p.v. zelf iets te maken. Met mijn besluit hoop ik meer tijd te maken om te naaien en na deze 40 dagen heb ik dan hopelijk een mooi aantal projectjes afgewerkt. :-)

Mijn patronen-mappen (de echte en de virtuele) lopen over van de projectjes die ik nog wil maken; waaronder een toiletzak. Momenteel heb ik er geen en als mijn man en ik op vakantie gaan gebruiken we één zak voor ons twee. Het nadeel is dat dat dan een dikke toiletzak wordt en moeilijk om kwijt te raken in de valies. Dus koos ik voor een patroontje dat niet te groot uitviel. Ik heb het zelf getekend aan de hand van de uitleg van Mieke. Ik koos voor de maten 22 breed op 15 hoog op 10 diep. De stofjes die ik ga gebruiken herken je vast uit een vorig projectje. Stofjes waar je 's morgens bij het ontwaken meteen vrolijk van wordt! Ik kan niet wachten om het zakje in elkaar te steken!


En nog leuk nieuws!
Ik had nieuwe labeltjes besteld en ze zaten vandaag in de bus: naailabeltjes en voor de eerste keer ook strijklabeltjes. Ik kan weer even verder ;-)












Ik heb er zin in!

woensdag 10 februari 2016

Work in progress

Het eendenstofje...
Dat ligt al een hele tijd in mijn stoffenkast, klaar om verwerkt te worden. Dat het een jurk ging worden stond al van in het begin vast. In de LMV vond ik wat ik zocht. De Eden-jurk. Leuk model en ideaal voor het stofje? Proberen maar! 
Patroon werd getekend, een 36. Maten kiezen, niet makkelijk! De June heb ik getekend in 38, 34 en 36 ;-) Uiteindelijk werd het de 36.
Ik twijfelde of ik deze toch niet groter moest tekenen, kleiner maken kon altijd. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en toch maar de 36 uit de stof geknipt. De stof rekt immers. Hopelijk is het niet te groot!
Bij de rok en het rugdeel heb ik een cm extra geknipt.
Toen kwam het: spelden op de pop! Alles past, de extra centimetertjes mogen dus weer verdwijnen.

Klaar om te naaien!
Maar natuurlijk is mijn machine in onderhoud en (weer) niet klaar op de beloofde dag. Frustrerend nu ik net een week vakantie heb... Misschien kan ik de jurk in het weekend nog afwerken. Daar duim ik alvast voor!