dinsdag 3 januari 2017

Toiletzak voor de Mr

Na een toiletzak voor de Mrs kon die voor de Mr niet uitblijven. Hij stond al even op het lijstje, want die van hem was vuil en versleten. In het voorjaar gaat Diony met z'n studenten op reis en ja, dan heeft hij wel een (coole) toiletzak nodig natuurlijk. Het moest een patroontje worden waar veel in kon; zeker zijn bus scheerschuim en haarlak moesten plaats genoeg hebben. De oude toiletzak was al weggegooid; ik kon dus geen maten nemen. Er werden veel patroontjes gevonden, maar in het boek 'Zo geknipt 2' vond ik uiteindelijk wat we zochten. Een patroon dat manlief aansprak door de dwarse rits.

Ik had wel al eerst mijn stofjes gekocht. Toen ik kerstinkopen deed, ging ik bij Veritas kijken of er geen toffe stofjes waren om een toiletzak mee te maken. Ik vond deze pareltjes die perfect passen bij de Kerstman die hier in huis rondloopt. Kerststofjes voor een toiletzak? Waarom niet? De stofjes kreeg hij cadeau met Kerstmis, want ik zou toch niet aan de toiletzak kunnen werken zonder dat hij het zag én we moesten nog samen een patroon kiezen ook. Op deze manier werd het toch nog een beetje een verrassing en kon het een Nieuwjaarsgeschenkje worden.

Hier is ie dan, de toiletzak die groot genoeg is (patroon vergroot met 2 cm), uit kerststofjes (voor m'n lieve Kerstman) én met hier en daar een hartje (zodat hij nog aan me denkt als hij daar ginder heel, heel ver zit).

Kerstbomenstof omringd met rode paspel: ooh!

't Is een moeilijk model om te fotograferen. Het lijkt op een bootje; moeilijk te vatten op papier ;-)

Gingerbread man!

Hihi de omgekeerde binnenkant afgewerkt met biais. Net een mond die klaar is om je op te eten!

Biais én paspel: ik ging het nooit meer doen. Maar het is wel een mooie afwerking. Hier ging het trouwens veel vlotter dan in de tas, misschien omdat de naden niet zo dik waren?

Nog een paar foto's van de making of:Stofjes, rits, paspel en biais: Veritas
Patroon: Tipsy tasje uit 'Zo geknipt 2'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten